top of page

Mitä vaikutuksia venyttelyllä on kehoosi?

Olen valmentanut voimistelua jo pitkät kymmenen vuotta ja opiskellut ihmisen biomekaniikkaa valmennusmatkani varrella eri koulutusten muodoissa. Mitä pidemmälle opiskeluni minut ovat vieneet, sitä varmemmaksi olen tullut siitä, kuinka suuri rooli liikkuvuudella on ihmisen kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Liikkuvuus mahdollistaa tarpeelliset liikeradat ja lihaksen tehokkaan toiminnan. Ilman näitä peruspilareita lihaksista tulee jäykät, ja tämä vaikuttaa elämänlaatuun monella saralla.

Liikkuvuusharjoittelu on yksinkertainen tapa huolehtia omien lihasten aineenvaihdunnasta ja liikkeen rentoudesta. Venyttelyn ei tarvitse olla hampaat irvessä pusertamista, eikä sen kuulu sattua. Venytys ja kipu ovat kaksi eri tuntemusta, joita ei tule sekoittaa toisiinsa. Liikkuvuusharjoittelun aloittaminen on pieni askel kohti vetreämpää vartaloa ja luonnollisempaa perusliikkumista. Venyttelyllä voidaan parhaimmillaan ehkäistä kiputiloja tai purkaa niitä.

Liikkuvuusharjoittelun hyötyjä

Lihasten aineenvaihdunnan parantuminen

Nopeampi palautumineen harjoittelusta

 

Ehkäisee yleistä kankeutta ja kiputiloja

Ehkäisee virheasentoja

 

Vilkastaa verenkiertoa ja tuottaa hyvää oloa hormonaalisesti

Mahdollistaa laajat liikeradat

Ohjattua venyttelyä

Jos kiinnostuit venyttelystä ja liikkuvuusharjoittelusta, vilkaise saatavilla olevia ohjelmia ja löydä oma polkusi. Ilmainen materiaali sivulta löydät kirjallisia liikkuvuusohjelmia, jotka sisältävät kuvat ja ohjeet. Voit myös kokeilla ilmaisia videoita oman venyttelyn tueksi YouTuben kautta!

bottom of page