top of page

Viikon venyttely haaste

Vain 10 minuuttia päivässä ja huomaat eron!

Kehitin viikon venyttely haasteen alunperin vuonna 2021, kun halusin testata riittääkö jo 10 minuutin päivittäinen venyttely tuottamaan liikkuvuusharjoittelun terveyshyötyjä. Venyttelyyn ei tarvi satsata välttämättä tuntia tai edes puolikasta päivittäin. Uskon vahvasti, että jo viikossa koet eron. Venyttelyllä voit vilkastuttaa verenkiertoa ja avata liikeratoja esimerkiksi taukojumppana kahvitauolla tai illalla TV:tä katsellessa.

IMG_2897_edited.jpg

Miten haaste toimii?

Vuonna 2021 kokosin kolmen ihmisen kohderyhmän ja heillä testasimme tätä konseptia venyttelyistä 10 minuuttia kerrallaan yhden viikon ajan. Joka päivä kaikki koehenkilöt venyttelivät omatoimisesti eri kaupungeissa 10 minuuttia kirjallisen ohjelman avulla ja kuittasivat venyttelyt tehtyään. Käytössä oli myös kohderyhmän keskeinen chat, jossa pystyi tsemppaamaan muita tai heittämään päivän venyttely fiiliksiä. Koe onnistui loistavasti ja kaikki kolme kohderyhmän jäsentä jatkoivat omatoimista venyttelyä viikon jälkeenkin.

Vuonna 2022 kokosin sosiaalisen median kautta uuden 15 henkilön kohderyhmän, jotka sitoutuivat samaan 10 minuuttia päivässä viikon ajan -konseptiin. Kohderyhmän henkilöt asuivat kaikki eri puolilla Suomea aina Hartolasta Rovaniemelle. Koehenkilöt venyttelivät viikon ajan 10 minuuttia päivässä omaan tahtiin ja kuittasivat aina venyttelyt tehtyään päivittäin.

Kummankin tutkimuksen jälkeen kohderyhmä täytti viikon lopuksi kyselylomakkeen.

Haasteen suorittaneita

Haasta itsesi ja osallistu!

Voit osallistua haasteeseen monella tapaa.

1. Instagramissa

2. Facebookissa

3. Itsenäisesti

Somesta ja nettisivuilta löydät ilmaista materiaalia venyttelyn tueksi niin kirjallisena kuin videoiden muodossakin. Voit myös ladata 

Venyttely Viikko -kalenterin seurataksesi edistymistä.

Voit tägätä somessa @lilianhalmetoja #venyttelyviikko

  • Instagram

#venyttelyviikko

bottom of page